یکی از روش های قالیشویی که قبلا هم گفته شد، استفاده از شامپو فرش می باشد. خانم های خانه داری که تجربه استفاده از شامپو فرش برای شستشوی فرش ماشینی را دارند اغلب از نتیجه کار خود رضایت ندارند و استفاده از شامپو را کاری بیهوده و پر زحمت می دانند. این نتیجه گیری کاملا درست و صحیح می باشد.
چرا که شامپو فرش به هیچ وجه کثیفی فرش را پاک نمی کند فقط آن را در فرش پنهان کرده که بعد از مدتی دوباره این کثیفی نمایان می شود.
به علاوه کشیدن شامپو فرش کار بسیار سخت و زمان بری است و نیاز به دستی پر زور دارد که با فشار پارچه آغشته به شامپو را بر روی آن بکشد. بعد از کشیدن شامپو فرش، فقط لایه نازکی از آلودگی ها برداشته می شود و فرش ظاهرا تمیز گشته اما این در حالی است که چرک و کثیفی به لایه داخلی فرش نفوذ کرده و بعد از مدتی فرش خشک، ترک خورده و شکننده می شود و در نتیجه از عمر فرش کاسته می گردد.
یکی دیگر از معایب بزرگ شامپو فرش، وجود مواد شیمیایی داخل آن است که بعد از شامپو فرش زدن این مواد شیمیایی داخل فرش می ماند و سبب ترک کف پا می شود همچنین خانواده هایی که فرزند کوچک دارند، وقتی بچه ها چیزی را از روی زمین بردارند و به دهانشان بگذارند بدون شک این مواد شیمیایی وارد بدن بچه ها می شود.
بنابراین توصیه می گردد جهت پاکیزگی و دور بودن از باکتری ها، میکروب ها مو مواد شیمیایی و سلامت خود و فرزندان و طول عمر بیشتر فرش های خود، قالی و فرش های خود را به قالیشویی های مجاز بسپارید و حتی الامکان از استفاده از شامپو فرش اجتناب کنید. اما در این مقاله سعی داریم نکات مهم و طرز استفاده درست از شامپو فرش را بهش ما بگوییم.
طرز استفاده صحیح از شامپو فرش برای قالیشویی
شامپو فرش کشیدن روش خاص خود را دارد و می باست طبق روش انجام شود تا حتی الامکان از پوسیدگی فرش جلوگیری شود.
مراحل شامپو فرش زدن صحیح برای قالیشویی به روش ذیل است:
ابتدا در یک ظرف یک لیتر آب را با نسبت دو فنجان شامپو حل کنید تا کف درست شود. کف داخل ظرف را با یک اسفنج به آرامی روی پرز فرش بکشید.
حتما این عمل را به آرامی انجام دهید، هرگز آب خالی روی پرزهای فرش نکشید زیرا که آب به داخل بافت فرش نفوذ می کند. و فرش نوچ و چسبنده می گردد این باعث شده تا فرش دیر خشک گردد و آب موجود در داخل فرش سبب پوسیدگی فرش شود.
کف شامپو روی پرزهای فرش کثافت روی فرش را حل کرده و بعد از نیم ساعت کف در مجاورت اکسیژن هوا از بین می رود. بنابراین بعد از شامپو فرش کشیدن نیم ساعت روی فرش راه نروید و بگذارید کاملا خشک شود.
بعد از نیم ساعت از قسمت بالای فرش، یک دستمال زبر یا توری پرده در جهت خواب فرش روی فرش بکشید سپس با یک جاروی زبر یا جاروی چوبی در سمت خواب فرش جارو بزنید.
در مرحله آخر نیز توسط یک برس قدیمی روی فرش را شانه بزنید تا پرزهای به هم خورده روی فرش دوباره روی فرش بخوابند.
تفاوت شامپوی قالیشویی با شامپو فرش های خانگی
معمولا از شامپو فرش های رایج در بازار جهت شامپو زدن فرش ها استفاده می گردد اما شما می توانید این شامپو فرش را در منزل توسط سرکه سفید و جوش شیرین تهیه نمایید این روش نه تهنا مواد شیمیایی ندارد بلکه ترکیب سرکه سفید و جوش شیرین به راحتی می تواند بسیاری از لکه های رو فرش را از بین می برد.
اسید اسیتیک موجود در سرکه نه تنها لکه ها را در خود حل می کند بلکه بوی بد موجود در فرش را نیز از بین می برد.
استفاده از این مزایای روش قالیشویی خانگی علاوه بر بهداشتی و مقرون به صرف بودن می توان به عاری بودن از مواد شیمیایی، ضد عفونی کننده، از بین برنده بوی بد، لکه بر بودن، مناسب در جهت بهداشت کودکان و حیوانات خانگی و… اشاره نمود.
بیشتر شوینده های موجود در بازار برای الیاف پشمی فرش بیش از اندازه قلیایی هستند که این ببه بافت و الیاف فرش آسیب می زند.
چنانچه وقت و حوصله شامپو کشیدن قالی های منزل خود را ندارید می توایند از خدمات قالیشویی ها در این زمینه استفاده نمایید. قالیشویی ها با استفاده از دستگاه اقدام به شامپو زدن می نمایند. ابتدا اشیا روی فرش را برداشته و روی فرش را جاروبرقی می زنند سپس لکه های روی فرش را توسط آب پاشیی که مخلوط اب و شامپو فرش را پاک می نمایند و در آخر نیز فرش را توسط دستگاه قالیشویی، در محل شامپو فرش می نمایند.