رزرو

روش های شستشوی پتو در کارخانه قالیشویی

یکی از دغدغه های خانم های خانه دار شستشوی پتوها می باشد.

اگر به وسایل خانه خود نگاهی بیندازید بدون شک روی همه آنها لایه نازکی از خاک قرار گرفته است.

هر چقدر هم که منظم باشید و به نظافت اهمیت دهید و گرد گیری نمایید همواره لایه خاک هر چند نازک بر روی وسایل منزلمان وجود دارد. این قاعده در خصوص کالای خواب ما و پتوهای شخصی ما هم صدق میکند.

ممکن است به چشم شما پتو تمیز باشد اما امکان ندارد که خاک گرفته نباشد. گاهی پتوها بر اثر خاک خوردگی زیاد چرک و سیاه می شوند. به غیر از خاک خوردگی عامل دیگری که باعث کثیفی پتوها می شود ریختن مایعات و به وجود آمدن لکه بر روی آنهاست.

خانواده هایی که فرزند کوچک دارند همواره از کثیف شدن پتوهای خود از ادرار بچه گله و شکایت دارند. ممکن است شربت، شیر و مایعاتی دیگر بر روی پتوی شما ریخته شود. در این وقت است که به دنبال راهکاری برای شستشوی پتوی خود می گردید.

نکات مهم در مورد شستشوی پتو در منزل

ساختار پتو به نحوی است که می تواند مکان مناسبی برای رشد باکتری ها باشد بنابراین می بایست با شستشوی مداوم میزان آلودگی در آن را به حداقل برسانیم. مانند شستشوی تشک خوشخواب.

اولین وسیله ای که برای شستشوی پتوها به ذهن مان می رسد ماشین لباسشویی است مانند شستشوی موکت اما گاهی پتو ها بسیار بزرگ و سنگین هستند و ماشین لباسشویی های کوچک منزل ما توان شستشو و آبگیری آنها را ندارند بنابراین مجبور به شستشوی آنها با دست هستیم.

جهت شستشوی پتو در منزل بسته به ابعاد پتو به لگن یا تشت بزرگ و همچنین فضای کافی مانند حمام و یا حیاط نیاز داریم. قبل از هر چیز ابتدا به مشخصات راهنمای شستشوی پتو که به صورت اتیکتی به پتو دوخته شده است توجه نمایید. معمولا دمای شستشو و نحوه شستشوی مناسب هر پتو روی این اتیکت ها نوشته شده است.

اما به طور کلی می توانید به روش ذیل عمل کنید:

پتو را در داخل لگن انداخته و ان را با آب ولرم و ماده شوینده (بهتر است از ماده شوینده ضعیف استفاده کنید تا به الیاف پتو آسیبی نزند) پر کنید.

حال مرحله شستشو یا چنگ زدن است باید پتو را به آهستگی چنگ بزنید معمولا لبه های پتو کثیف تر است و چرک ها در هنگام شستشو در لبه پتو جمع می شود پس بهتر است لبه های پتو را با دقت و آرامش بهتری چنگ بزنید.

پس از آنکه مطمئن شدید پتو را به خوبی شسته اید نوبت به مرحله آبگیری است. کف و آب موجود در لگن را خالی کنید و پتوی داخل لگن را با آب پر کنید تا آب سرریز شود. تا زمانی که اب از لگن سرریز می شود شما پتو را فشار دهید تا کف های موجود در آن بیرون بیاید پتو را نچلانید فقط فشار دهید.

اگر پتوی شما بزرگ است می توانید با پا وارد لگن شده و با پای خود پتو را فشار دهید.

هر زمان که احساس کردید که کف کاملا از پتو خارج شده است، آب لگن را کاملا خالی کنید و پتو را در جایی بلندتر یا مثلا در ظرف آبکشی قرار دهید تا آب کاملا از آن خارج شود معمولا نیم ساعت بماند بهتر است. بعد از نیم ساعت یا بیشتر که آب از پتو خارج گردید می توانید پتو را برای خشک شدن بر روی بند پهن کنید و در معرض آفتاب قرار دهید تا کاملا خشک شود و تمام میکروب ها و باکتری های آن از بین بروند.

نکات مهم

  • حتما به مقررات شستشوی درج شده در اتیکت پتو ها دقت نمایید.
  • از آب ولرم و مواد شوینده ضعیف جهت شستشو استفاده نمایید.
  • اگر پتوی شما دارای لکه است بهتر است قبل از شستشو لکه را از پتو پاک کرده و سپس به شستشوی پتو بپردازید.

در خانه بشوریم یا به قالیشویی بسپاریم؟

همانطور که در بالا اشاره شد شستشوی پتو در منزل نیاز به مصرف آب، فضای کافی جهت شستن و خشک نمودن دارد. از طرفی زمانی که پتو خیس می شود آب زیادی داخل آن نفوذ می نماید همین امر سبب سنگین شدن آن می شود سنگین شدن پتو کار آبکشی را سخت می نماید و نیاز به زور فراوان جهت بلند کردن پتو دارید این ممکن است به سلامتی شما آسیب برساند.

به علاوه از مصرف زیاد آب در هنگام ابکشی نیز نمی توان چشم پوشی کرد. از طرفی زندگی های آپارتمانی مانند قدیم فضای کافی جهت پهن نمودن و خشک نمودن پتو به ما نمی دهد بنابراین پیشنهاد می گردد با از مزایای استفاده از قالیشویی صرف مبلغ اندکی هزینه هم به سلامتی خود کمک نمایید و هم از مصرف بیهوده آب اجتناب نمایید.

پاسخی بگذارید

خروج