رزرو

چرا ممکن است فرش ها بعد از قالیشویی چروک شوند؟

اغلب فرش ها پس از شستشو و قالیشویی مانند لباس ها، چروک شده و از حالت سفتی و راقی خارج می گردد. این مشکل بیشتر برای فرش ها پانصد تا هفتصد شانه اتفاق می افتد. علت اصلی آن از بین رفتن آحار در فرش است. عدم آبگیری فرش به صورت کامل و انداختن فرش بر روی داربست ها نیز از دیگر عواملی است که سبب چروک شدن فرش پس از شستشو می گردد.

البته از نقش گرمای هوا در این امر مهم نیز نباید غافل بود. در این هنگام فرش کاملا خشک شده و چسب پشت فرش به همین حالت باقی می ماند و فرش حالت خشک شدگی پیدا می کند. بعد از شستشو فرش باید کاملا آبگیری شود، رطوبت موجود در فرش سبب چروک و سفت شدن فرش پس از خشک شدن می گردد.

قالیشویی های مجاز با استفاده از آبگیر های مخصوص اب فرش لول شده را به طور کامل از فرش خارج می نمایند تا فرش دچار چین خوردگی و تا خوردگی پس از شستشو نگردد.

چطور از شر چروک های فرش بعد از شستشو راحت شویم؟

فرشی که چروک شده است را باید سریعا چروک شدگی آن را برطرف نمود در غیر این صورت اگر به مدت طولانی در حالت چروک باقی بماند چروک ها شدید تر شده و باعث شکستگی فرش می گردند.

می توانید چروک های را با پهن کردن فرش و رفت و آمد بر روی آن، از بین ببرید اما فقط نقاط شکست شده به خوبی روز اول باز نمی گردند و حتی اگز فرش کاملا هم پهن شود باز هم چروک خواهد داشت. اگر چروک فرش زیاد نباشد و قسمت چروک شده به ریشه های بالا و پایین فرش نزدیک نباشد، خودتان می توانید چروک فرش را باز نمایید.

یکی از راههای رفع چروک فرش، قرار دادن یک جسم سنگین بر روی قسمت های چروک فرش است این عمل رفع چروک شدگی را تسریع می بخشد. پهن کردن فرش در مقابل آفتاب و قرار دادن یک جسم سنگین بر روی قسمت چروک شده نیز از دیگر روش هایی است که برای رفع چروک شدگی توصیه می گردد.

روش نهایی نیز استفاده از بخارشو است که با ایجاد رطوبت و گرما، چروک فرش را سریعتر برطرف می نماید.

احتمال چروک و شکستگی فرش برای چه نوع فرش هایی بیشتر است؟

شکستگی معمولا در هر نوع فرشی ممکن است اتفاق بیافتد و این موضوع هیچ ارتباطی به اینکه فرشتان از نوع دستبافت است یا ماشینی ندارد ولی اغلب در شستشوی فرش ماشینی اتفاق می افتد که کاملا قابل رویت می باشد.

معمولا فرش هایی ماشینی که از شانه و تراکم بالایی برخورداند دچار شکستگی و چروک می گردند. هر چه تراکم فرش بالاترباشد،فرش در پرتر و سنگین تر و در نتیجه شکننده تر می باشد.

فرش هایی ماشینی فرش هایی حساس هستند که نیاز به مراقب خاص دارند ولی دسته ای از فرش های ماشینی در بازار وجود دارند که با وجود تراکم بالا بسیار در برابر شکستگی و چروک شدگی مقاوم می باشند دلیل آن وجود کنف های نازک در بافت فرش است برعکس اگر کنف های موجود در فرش درشت باشند احتمال شکستگی و چروک شدگی در فرش بیشتر می باشد.

درخصوص فرش های ماشینی با تراکم پایین نیازی به نگرانی درخصوص شکستگی و یا چروک شدگی وجود ندارد.

درچه صورت برای حل این مشگل از گارانتی استفاده نماییم ؟

امروزه قالیشویی های مجاز با بهره گیری از کادر مجرب ، تجهیزات قالیشویی صنعتی روز و مواد شوینده مناسب، از هیچ کوششی جهت تحویل دادن فرش پاکیزه و سالم دریغ نمی نمایند.

اصولا مراحل شستشو در قالیشویی ها به ترتیب به صورت:

  • خاک گیری
  • خیس کردن
  • شامپو فرش زدن
  • شستشو با فرچه
  • شستشو با دستگاه قالیشویی
  • خشک کردن
  • اتو کشی
  • پرس، کنترل شستشو و بسته بندی

نکته: چنانچه در مرحله خشک کردن قالی، آب فرش به طور کامل گرفته نشود، فرش چروک می گردد.

همان طور که در ابتدای مقاله ذکر شد، در قالیشویی های مجاز سعی می شود تا فرش کاملا آبگیری شود. این مسئله برای فرش های ماشینی با تراکم بالا بسیار مهم است.

چنانچه پس از شستشو، فرش شما توسط روش های بالا رفع چروک نگردید می توانید از گارانتی خدمات شستشوی خود استفاده نمایید.

پاسخی بگذارید

خروج