رزرو

مراحل قالیشویی فرش های مختلف

قالیشویی ها با توجه به نوع فرش و نوع کثیفی ان از روش های معتددی استفاده می شود. در فرش هایی که بوی نامطبوع و باکتری زیاد دارند روش قالیشویی با بخار مفید است و در فرش هایی که کم پرز هستند و خاک زیادی دارند روش شامپو زدن مفید است.

برای شسشوی فرش دستباف به علت دارا بودن الیاف طبیعی و کنف و آسیب پذیری بیش از حد آنان از روش شستشوی فرش به صورت خشک (غیر آبی) استفاده می شود؛ بدین صورت است که پس از آنکه محلول شیمیایی را روی فرش پاشیده اند با استفاده از برس مکانیزه روی فرش پخش می شود سپس ذرات گردوغبار توسط جاروبرقی صنعتی از میان الیاف فرش بیرون کشیده می شود.

برای شستن فرش ماشینی با توجه به میزان گردوغبار و شرایط محیطی روش های مختلفی توسط قالیشویی انتخاب می شود. مانند شستشو با استفاده از بونت که یک پد آغشته به محلول شوینده است.

همچنان گاهی با توجه به نظر کارشناسان قالیشویی از اصول قالیشویی توسط آب و ماده شوینده استفاده می شود.

نکات مهم قالیشویی فرش های دستباف

اصول مراحل قالیشویی دستباف میبایست بدون آسیب رسیدن به فرش انجام شود و علاوه بر آلودگی فعلی همه لکه های قدیمی نیز باید تمیز گردد. در قالیشویی ابتدا عملیات غباررویی انجام می شود که در منزل نمی توان همه غبار و آلودگی فرش را از بین برد.

نکته: فرش دستباف به علت رنگ طبیعی حساس است و نباید از آب گرم برای شستشو استفاده کرد.

عملکرد دستگاه های قالیشویی جدید به گونه ای است که برس های بزرگ و دایره ای سطح فرش را به آهستگی مالش می دهند و سپس فرش توسط شلنگ های پر فشار آب کشی می شود.

در مرحله آبگیری فرش در دستگاهی که محفظه استوانه ای دارد با سرعت و دورانی به چرخش در می آید و بیشتر آب قالی به علت نیروی گریز از مرکز به طرفین هدایت می شود و علاوه بر این گاه این دستگاه ها می توانند همزمان برای خشک شدن کامل قالی از حرارت استفاده کنند و در آخر برای سپردن فرش دستباف به قالیشویی باید از معتبر بودن کارخانه اطمینان حاصل کرد.

تفاوت های شستشوی فرش های ماشینی و دستباف

مرحله غبارگیری از اصول بنیادی و مشترک در شستشوی هر دو فرش ماشینی و دستباف است.

فرش های دستباف

در کل شستن فرش دستباف به علت سنگین تر بودن سخت تر از فرش ماشینی است. مشتری باید از طریق قرار گرفتن فرش دستباف در آبگیر لوله ای خیالش راحت باشد چون در غیر این صورت باقی ماندن رطوبت پس از شستشو ممکن است منجر به رشد بید که سبب خوردگی فرش می گردد گردد.

همچنین فرش دستباف باید توسط متخصصین شسته شود تا قاطی شدن رنگ صورت نگیرد. حمل و نقل مناسب فرش و استفاده از مواد شوینده مناسب از دیگر فاکتورهای شستشوی فرش های دستباف می باشد.

فرش های ماشین

فرش ماشینی بعد از غبارگیری با آب پاشی فراوان خیس شده و وارد دستگاه اتوماتیک شستشو می شود که این دستگاه طبق برنامه ریزی فرش را شسته و آبکشی می نماید.

فرش های ماشینی با توجه به دارا بودن مواد مصنوعی و پلاستیکی بیشتر از فرش های دستباف گردوغبار را به خود جذب می کنند و نیاز به نظافت تخصصی دارند. این فرش ها با توجه به متریال به کار رفته انواعی مانند پشمی، کرک، ابریشمی و اکریلیک دارند.

پاسخی بگذارید

خروج